2013-05-21 13:41:48• hírek • Szatmár.ro

USL: a PNL és a PSD újragondolja az együttműködést

Először a PSD és a liberálisok közötti protokollum felfüggesztéséről volt szó, most már csak újratárgyalják azt.

Hétfő este Victor Ponta bejelentette: felfüggesztették a protokollumot, mely szerint USL-ként együttműködnek a Nemzeti Liberális Párttal. Bár néhányan már a kormány újraalakítását és miniszter-cseréket láttak,  kiderült, hogy távolról sem akkora a baj az USL háza táján, hogy kormányválság alakuljon ki.

Ponta kijelentését követően már átgondoltabb hírek kerültek ki a sajtóba: a protokollum felfüggesztése nem éppen úgy van, ahogyan azt sokan képzelték. Noha igaz, konfliktusok vannak a pártszövetségen belül. Ennek ellenére Crin Antonescu marad a közös államelnökjelölt, az USL-t alkotó két nagy párt képviselői pedig hamarosan tárgyalóasztalhoz ülnek és átalakítják, új alapokra helyezik az együttműködést.

A Szociáldemokrata Párt vezére a keddi kormányülésen is békésebben nyilatkozott: "Mi most nem PSD, UNPR, PC vagy PNL vagyunk, hanem Románia kormánya, ezért együtt kell működnünk. "

A Szatmár.ro-nak nyilatkozó bukaresti tisztségviselők szerint elég nagy az értetlenség a hétfői eseményekkel kapcsolatban a fővárosban. Igazán nagy feszültség nem érzékelhető, de azok, akik eddig mindig egy irányba szavaztak, azok most össze-vissza voksolnak - tudtuk meg.

Kereskényi Gábor RMDSZ-es képviselő a képviselőházi ülés után a Szatmár.ro-nak elmondta: érezhető ügyan, hogy feszültség van az USL-ben, de az együttműködés felfüggesztésének a híre csak vaklárma volt.

Annak, hogy az USL-n belül folytatódni fog az együttműködés, több oka is lehet. A legfontosabb az, hogy az alkotmánymódosításhoz, a közigazgatási régiók kialakításához is szüksége van egymásra a két nagy román pártnak.

A Szatmár.ro által megkeresett Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere szerint sem lehet szakadás az USL-n belül. - Kisebb feszültségek mindig vannak a politikai szövetségekben, de ezek el is múlnak. Az USL egy jó csapatot alkot, folytatni fogjuk a megkezdett munkát - mondta a PSD városi szervezetének elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: